Ruska dača logo
Istanbul in Bospor med Azijo in Evropo

Istanbul – mesto na dveh kontinentih

Potovalna pravljica, ki bo odkrila tudi skrite kotičke veličastnega mesta. Preverjen hotel v središču mesta, odlično slovensko vodenje. Manjša skupina (največ 15 potnikov) zagotavlja večjo kakovost. Cena že vključuje tudi oglede, vstopnine, vožnjo z ladjico po Bosporju …

Datum odhoda
Začetek potovanja
5.6.2020
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
4 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 22. 05. 2020 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
Cena potovanja
595 € na osebo

Od Bizanca do Konstantinopla, od Carigrada do Istanbula po poteh bogate bizantinske in otomanske zgodovine. V mestu dveh celin od orientalskih bazarjev do modernega mesta, ki preseneti na vsakem koraku. Po Bosporju, ožini med Evropo in Azijo, pod Bosporjem z metrojem, na razgledne točke s pogledom na prostranstvo veličastnega mesta. Na večerjo v imenitno turško restavracijo, na kavo in čaj v prisrčno čajnico … Z Rusko dačo v mesto, ki ga obiskujemo že 30 let.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan: LJUBLJANA‒ISTANBUL

NAJ SE POTOVALNA ZGODBA PRIČNE Z DOŽIVETJI EVROPE IN ORIENTA

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in odhod letala proti Istanbulu. Po pristanku prevoz v mesto in nastanitev v hotelu. Pozno popoldanski »sprehod« (peš in s tramvajem) po SultanAhmedu, najbolj znanem trgu starega dela mesta, med osvetljenimi minareti. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

2. dan: ISTANBUL (zajtrk)

OD BIZANCA DO KONSTANTINOPLA IN VSE DO ISTANBULA IN ŠE KRIŽEM KRAŽEM PO VELIKEM BAZARJU

Po zajtrku spoznavanje Bizanca, Konstantinopla in Istanbula. Ogledali si boste stari hipodrom, Modro mošejo, bizantinsko Hagijo Sofijo in rimsko cisterno ‒ mistični »podzemni gozd« antičnih stebrov. V dvorcu Topkapi najprej ogled zakladnice, nato pa se boste sprehodili skozi harem in si pričarali življenje v haremu s šelestenjem oblek, šepetanjem po hodnikih, pritajenim hihitanjem haremskih deklet in glasnimi zapovedmi valide (mame). Si boste vzeli čas za lahko kosilo ali turško kavo ali čaj ali pa vas bo duša že odnesla proti Kapali čaršiji, kjer vas bo pričakalo več kot 4000 trgovinic? Razgubili se boste po bazarju, se posvetili barantanju, trgovanju … Zvečer se boste podali na azijsko stran mesta; tja z metrojem pod Bosporjem, nazaj pa s trajektom. Večerni pogled na mesto je še posebno veličasten. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: ISTANBUL (zajtrk, večerja)

PO SOBANAH PALAČE DOLMABAČE, PO BOSPORJU IN ŠE V AZIJO

Po zajtrku ogled imenitne marmorne palače ob Bosporju, ki jo je dal zgraditi sultan Abdulmedžit sredi 19. stoletja. Palača Dolmabače, v kateri so živeli zadnji sultani otomanskega imperija, preseneti z več kot 40 saloni, neštetimi dragocenimi lestenci, parketi, preprogami, pohištvom in drugo opremo. Atatürk, »oče Turkov« je v palači umrl leta 1938. Po ogledu palače vkrcanje na privatno ladjico in plovba po Bosporju, »prehodu krav«. Pogled na imenitne palače, stare obnovljene »jalije« vzame dih. Po vrnitvi v mesto sprehod do Galate, kjer je v okolici stolpa Galata vse polno prijetnih lokalov, trgovinic. Morda se vzpnete tudi na Galata stolp s pogledom na Zlati rog, številne mošeje … Sprehod po trgovski ulici Istiklal, kjer je zvečer pravi »korzo« domačinov. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: ISTANBUL‒LJUBLJANA

SULEJMANIJA, BAZAR ZAČIMB IN POGLED »ZVIŠKA« NA MESTO

Po zajtrku boste obiskali Sulejmanijo, mošejo Sultana Veličastnega, ki z vrha hriba pogleduje na mesto. Spustili se boste v Zlati rog in se posvetili dišečim začimbam, suhemu sadju, čajem, kavi na »Misr čarši« ali bazarju začimb. Na poti na letališče se boste morda ustavili še v najvišji stolpnici v mestu – 238 m visokem Sapphire Towerju – in z vrha (54. nadstropja) morda občudovali ogromno mesto. Prevoz na letališče, let proti Ljubljani, kjer bo pristanek v večernih urah.

Cena: 595 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

595 € cena na osebo

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedbe prostih mest

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana-Istanbul‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 10. 12. 2019 znašajo 139 €,
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v središču mesta,
 • vožnjo z ladjico po Bosporju, oglede po programu in vstopnino v Hagijo Sofijo, rimsko cisterno, Topkapi dvorec s haremom, ogled palače Dolmabače,
 • slovensko in lokalno vodenje ter organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • morebitnih dodatnih predlaganih izletov,
 • storitev po posebnih naročilih, napitnin.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba za 3 noči 75 €.

Možna doplačila na osebo (na potovanju):

 • ena vožnja s tramvajem/z metrojem pribl. 0,40 €,
 • vstopnina v Sapphire Tower pribl. 8 €. 
Preberite več
Galerija