Ruska dača logo
KAMČATKA-gorate doline v Rusiji

Kamčatka – med medvedi in vulkani

Vladivostok • Petropavlovsk Kamčatski • Kurilsko jezero • Avačinski zaliv • kamp Kainiran • Bistraja rečka • vulkan Avačinski

Odkrivajte deželo vulkanov, medvedov in ledu z Rusko dačo! Vrhunsko slovensko vodenje, potovanje v manjši skupini.

Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
12
Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum ruski
Cena
Cena potovanja
3.680 € na osebo
50 € popusta za zgodnje prijave

Najboljše odkrivanje Kamčatke je aktivno odkrivanje vseh lepot in čudežev, ki Vam jih lahko ponudi. Ogledali si boste povsem drugačno neokrnjeno naravo z vulkani, turkiznimi jezeri, se »srečali« z medvedi in lososi in spoznali, kako živijo domačini tam res daleč, skoraj na koncu sveta.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒MOSKVA‒VLADIVOSTOK

ODHOD NA KONEC SVETA

Ob 11.00 dopoldne zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču. Ob 12.50 odhod letala Aeroflota proti Moskvi. Po pristanku ob 18.25 nadaljevanje poleta proti Vladivostoku.

2. dan: VLADIVOSTOK (večerja)

PRIHOD NA RUSKI DALJNI VZHOD

V jutranjih urah, ob približno 09.45, pristanek v Vladivostoku, pristaniškem mestu na ruskem Daljnem vzhodu. Mesto poznamo kot končno točko glavne smeri transibirske železnice, nastalo je v dobro zaščitenem zalivu Petra Velikega in v Evropi postalo znano, ko je leta 1852 francoska kitolovka v zalivu prebila zimo. Vse od 90. let 19. stoletja je mesto središče kulture na ruskem Daljnem vzhodu z gledališči, muzeji. Mesto, ki prekipeva od življenja, vsako leto gosti tudi številne festivale. Po ogledu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3.dan: VLADIVOSTOK−PETROPAVLOVSK KAMČATSKI (zajtrk, večerja)

KONČNO – POZDRAVLJENA KAMČATKA!

Po zajtrku prevoz na letališče in let na Kamčatko, v Petropavlovsk Kamčatski. Dežela je bila do leta 1990 povsem zaprta kot vojaško območje. Geografsko je bliže Ameriki kot Moskvi, od Aljaske jo loči le Beringovo morje. Po pristanku na letališču Elizovo prevoz do mesta, administrativnega središča polotoka, ki ga je leta 1741 ustanovil Vitus Bering, na Danskem rojeni ruski pomorščak, po katerem je poimenovan Beringov preliv med Rusijo in Ameriko. Mesto Petropavlovsk, ki je kasneje dobilo ime Petropavlovsk Kamčatski, obdajajo vulkani, zato bodo že prvi pogledi veličastni. Prevoz do hotela, ki bo vaš dom med bivanjem  na Kamčatki, večerja in prenočevanje.

4. dan: PETROPAVLOVSK−KURILSKO JEZERO−PETROPAVLOVSK (zajtrk, kosilo, večerja)

S HELIKOPTERJEM DO KURILSKEGA JEZERA NA OBISK K MEDVEDOM in LOSOSOM, ZAKAJ PA NE?

Po zajtrku prosto. Za doplačilo izlet s helikopterjem do kraterskega Kurilskega jezera, obdanega s skalnatimi obalami in gozdovi. Jezero je nastalo pred 8.000 leti, meri pribl. 80 km² in je drugo največje sladkovodno jezero na Kamčatki. Okolje je kot iz pravljice, zato so ga leta 1996 vključili pod zaščito UNESCO-ve kulturne dediščine. Začutili boste, da ste na kraju, kjer se je čas ustavil. Posebno doživetje je opazovanje rjavih medvedov. Poleg vider in morskih orlov je jezero znano po evrazijskih lososih, ki se vsak avgust pridejo drstit v jezero. V neokrnjeni naravi boste imeli piknik. Vrnitev v Petropavlovsk, prosto popoldne za sprehode, počitek. Večerja in prenočevanje.

5. dan: PETROPAVLOVSK−AVAČINSKI ZALIV S STARIČKOVIM OTOKOM−PETROPAVLOVSK

RIBARJENJE PRI STARIČKOVEM OTOKU (zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku vožnja do manjšega, z nizkim rastjem poraščenega Staričkovega otoka na južnem delu Avačinskega zaliva. Poučili se boste o ribarjenju in se tudi sami preskusili v tej tako priljubljeni in pomembni dejavnosti ljudi s Kamčatke. Otok je edinstven z 11 različnimi vrstami morskih ptic, ki v več kot 40 kolonijah gnezdijo na tem otoku, zato je otok od leta 1981 zaščiten kot naravni rezervat, ki ga pogosto obiskujejo tudi znanstveniki. Kormorani, tihomorski galebi, mormoni z rumenimi kljunčki in druge vrste ptic boste opazovali. Ribje kosilo na ladji. Morda z ladje uzrete morskega leva ali tjulna. Vrnitev v Petropavlovsk. Večerja in prenočevanje.

6. dan: PETROPAVLOVSK−KAMP KAINIRAN−PETROPAVLOVSK (zajtrk, kosilo, večerja)

NA OBISK V »MEDVEDJO HIŠO« ALI KAKO ŽIVIJO DOMAČINI

Ta dan se boste »potopili« v etnični svet domačinov nekoč in danes na Kamčatki. »Kainiran pomeni medvedja hiša, kjer boste v etnografskem muzeju spoznavali navade domačinov ljudstva Korjakov, se morda preskusili v tkanju iz brezovega lubja ali boste šivali s kroglicami. V kampu imajo sledne pse in tudi medvede. Brez »uhe« − tradicionalne ribje juhe ta dan ne bo šlo. Niti brez krajšega kulinaričnega tečaja, kako pripraviti korjaško kosilo.  Vrnitev v Petropavlovsk, večerja in prenočevanje.

7. dan: PETROPAVLOVSK−BISTRAJA REČKA−PETROPAVLOVSK (zajtrk, kosilo, večerja)

DAN NA BISTRI REČKI

Po zajtrku vožnja s posebnimi vozili (kamaz; ruski tovornjak) do vasice Malka, kjer boste pod vodstvom izkušenih vodnikov oziroma usposobljenih inštruktorjev pripravili opremo za rafting, dobili navodila in popili čaj. Ni Kamčatke brez doživetja spusta po eni od rek, ki tečejo po neokrnjeni naravi po reki z lososi. Reka ima manjši padec, bati se ni ničesar, le svojih vzdihov ob pogledih na neverjetno pokrajino! Za kosilo se boste ustavili ob reki, morda ulovili tudi kakšno ribo in se odpravili naprej. Opazovali boste ptice; galebe, orle in divje race. Boste uzrli tudi beloplečega orla? Morda pa ob reki prilomasti celo rjava mrcina. Da bo doživetje popolno, se boste ustavili še pri toplih vrelcih in se morda okopali. Vrnitev v Petropavlovsk, večerja in prenočevanje.

8. dan: PETROPAVLOVSK−VULKAN AVAČINSKI−PETROPAVLOVSK (zajtrk, kosilo, večerja)

»GOSPOD VULKAN, MOJ POKLON«

Po zajtrku ponovno vožnja s »kamazom« do vznožja vulkana AVAČINSKI. Ob vznožju vulkana boste raziskali okolico in se počasi vzpeli na goro Verbljud (kameljo goro), manjši skalni masiv z dvema poudarjenima vrhovoma. Gora je nastala kot posledica izbruha dveh sosednjih vulkanov – Avačinskega in Korjaškega. Med vulkansko dejavnostjo se je v premikajoči se zemeljski skorji ustvarila ogromna razpoka, ki je spuščala lavo, ta pa je kasneje oblikovala goro. Na vulkan je približno 3 ure zmerne hoje; višje kot ste, lepši pogledi se odpirajo. Lahko pa tudi počakate pod vulkanom in tudi tam uživate v neokrnjeni naravi. Po spustu kosilo. Potem se boste odpravili še do črne peščene plaže Halaktirska in se sprehodili po tundri. Pogled na vulkane, ocean in bližnje skale je ob lepem vremenu res veličasten. Vrnitev v Petropavlovsk, večerja in prenočevanje.

9. dan: PETROPAVLOVSK-MOSKVA-LJUBLJANA (zajtrk)

ŠE ZADNJI POGLEDI NA VULKANE, NA DEŽELO »TAM NA KONCU SVETA«

Po zajtrku obisk ribje tržnice in prevoz na letališče. Ob 16.00 odhod letala Aeroflota proti Moskvi in naprej proti Ljubljani. Pristanek na ljubljanskem letališču ob 23.50.

Cena: 3.680 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

3.680 € cena na osebo

50 € popusta na osebo za zgodnje prijave (do 29.02.2020)

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana−Moskva−Vladivostok−Petropavlovsk in Petropavlovsk−Moskva‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 11. 1. 2020 znašajo 197 €,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v penzionu na Kamčatki (6 noči) in 1 noč v hotelu 3* v Vladivostoku,
 • obroke po programu, navedene prevoze, oglede, vstopnine,
 • slovensko in lokalno angleško vodenje ter organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • pijače ob obrokih,
 • napitnin za voznike in lokalne vodnike. 

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba – cena na vprašanje,
 • vizum pribl. 70 €,
 • izlet s helikopterjem na Kamčatki do Kurilskega jezera 780 €.
Preberite več
Galerija