Ruska dača logo
VOLGA2020-Ship-Moonlight-Sonata

Križarjenje po Volgi

Moskva • Uglič • Jaroslavl • Gorici • Kiži • Mandrogi • Sankt Peterburg

Vsakoletno poletno potepanje v manjši skupini, vrhunsko slovensko vodenje, udobna rečna ladja 4*

Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum ruski
Cena
Cena potovanja
od 2.088 € na osebo
40 € popusta na osebo za zgodnje prijave

Med Moskvo in Sankt Peterburgom je 1.321 km. Veličastni mesti je s tremi kanali, dvema rekama, devetnajstimi zapornicami, tremi jezeri in enim morjem povezal Stalin, čeprav je o tem sanjal že Peter Veliki. Moskva – prestolnica z mogočnim Kremljem, Rdečim trgom, in Sankt Peterburg – mesto carskih palač, neštetih muzejev z reko Nevo, ki se vije skozi mesto. Med mestoma pa kilometri kmečke pokrajine z vasmi in manjšimi mesti s pridihom preteklosti. Križarjenje po Volgi vam bo odkrilo romantično rusko dušo, realnost življenja na vasi in v mestu, mehkobo ruske pokrajine. Odkrivajte RUSIJO z RUSKO DAČO!

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒MOSKVA (Москва) (večerja)

RUSKI ZGODBI NAPROTI; SPOZNAVANJE LADJE IN MOSKOVSKI METRO

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in let v Moskvo. Po pristanku prevoz do ladje, vkrcanje, ogled ladje. Prenočevanje na ladji.

2. dan: MOSKVA (zajtrk, kosilo, večerja)

NAD MOSKVO JE KREMELJ, NAD KREMLJEM JE LE ŠE BOG

Zajtrk in avtobusni panoramski ogled ruske prestolnice: do kremeljskega obzidja, na novo zgrajene cerkve Kristusa Odrešenika, do sedmih nebotičnikov iz stalinističnega obdobja in Novodevičjega samostana, kjer so pokopani številni znani ruski umetniki. Postanek še na Rdečem trgu, morda pogled v najstarejšo veleblagovnico GUM. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne  ogled Kremlja – najpomembnejšega, pribl. 28 hektarov velikega središča mesta, za katerega še vedno velja rek: »Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.« Sprehodili se boste do stolnice vnebohoda, kjer so kronali ruske carje in imenovali moskovske metropolite, do Velike kremeljske palače, »carja zvonov«, ki velja za največjega na svetu. Vrnitev na ladjo, večerja. Po želji (doplačilo) večerno potepanje z vodnikom po veličastnih postajah moskovskega metroja. Prenočevanje na ladji.

3. dan: MOSKVA‒UGLIČ (Углич) (zajtrk, kosilo, večerja)

IZ VELEMESTA V MIR RUSKE KMEČKE POKRAJINE

Po zajtrku možnost (doplačilo za metro in vstopnino) prevoza v mesto in ogled galerije Tretjakov ali Puškinovega muzeja, ki ponuja odličen vpogled v evropsko slikarstvo. Lahko pa se boste sami sprehodili po središču mesta, po ulici Arbat in začutili mestni utrip. Vrnitev na ladjo, kosilo. Morda pa se boste odločili za izlet (doplačilo) v Sergijev Posad. Beseda »posad« je nekoč označevala območje okoli samostana ali knezove rezidence. Sergijev posad so okoli Trojiškega samostana Sv. Sergeja zgradili po ukazu carice Katarine II. Leta 1782 in ga poimenovali po Sergeju Radoneškemu, ki je na to območje prišel v 14. stoletju in zgradil poleg bivališča cerkev v čast Sveti Trojici. Kar katolikom pomeni Vatikan, Rusom pomeni Sergijev posad. Samostan Trojice – Sergijeva Lavra je eden najstarejših odprtih samostanskih kompleksov v Rusiji. Odhod ladje po kanalu, ki povezuje reki Moskvo in Volgo proti Ugliču. Popoldne se vam bo s koktajlom dobrodošlice predstavila posadka vaše ladje. Večerja in prenočevanje na ladji.

4. dan: UGLIČ‒JAROSLAVL (Ярославль) (zajtrk, kosilo, večerja)

NA LADJI TUDI PLEŠETE, POJETE, SLIKATE, TEKMUJETE, SPOZNAVATE RUSKI JEZIK … UGLIŠKI KREMELJ IN PROTI 1000-LETNEMU JAROSLAVLU

Po zajtrku aktivnosti na ladji. Morda se boste posvetili izdelovanju ruskih spominkov. Kosilo. Popoldne ogled ugliškega Kremlja in cerkve carjeviča Dmitrija, najmlajšega sina Ivana Groznega, ki so ga kot osemletnega fantiča umorili prav v tem mestu. Vrnitev na ladjo. Večerja. Vaša ladja bo izplula iz Ugliča proti Jaroslavlu. Prenočevanje na ladji.

5. dan: JAROSLAVL‒GORICI (Горицы) (zajtrk, kosilo, večerja)

MESTO POD ZAŠČITO UNESCA IN POGLED Z REKE NA BREZOVE IN BOROVE GOZDOVE

Prihod ladje v Jaroslavl, ki je najstarejše mesto ob Volgi iz 11. stoletja, danes pa pristaniško mesto. Ponaša se z burno zgodovino starega mesta, ki je pod Unescovo zaščito. Sprehodili se boste do cerkve Sv. Elije, nekdanje guvernerjeve palače in do Miklavževe cerkve. Vrnitev na ladjo. Kosilo. Plovba. Popoldne boste preživeli na palubi in občudovali rusko pokrajino ob vodi; neskončne brezove in borove gozdove. Morda se boste posvetili ruskemu jeziku, slikanju ali ruskemu obredu pitja čaja … Večerja in prenočevanje na ladji.

6. dan: GORICI‒KIŽI (Кижи) (zajtrk, kosilo, večerja)

KJER SE JE ČAS USTAVIL

Zajtrk, aktivnosti na ladji. Kosilo. Ladja bo pristala v mestecu Gorici, kjer se zazdi, da se je čas ustavil; v tej naravni oazi je tudi samostan Cirila Belozerskega iz 14. st., ki je drugi najpomembnejši ruski samostan in je nekaj časa gostil carja Ivana Groznega. Tam boste spoznali tudi ruske ikone. Vrnitev na ladjo, večerja in prenočevanje.

7. dan: KIŽI‒MANDROGI (Мандроги) (zajtrk, kosilo, večerja)

BREZMEJNA VODNA PROSTRANSTVA

Pluli boste po velikem Oneškem jezeru, zjutraj pa boste z ladje že zagledali otok Kiži, ki je danes v celoti muzej na prostem s tradicionalno rusko sakralno in posvetno leseno arhitekturo iz okolice Oneškega jezera. Zajtrk in številne aktivnosti na ladji. Kosilo. Popoldne ogled glavne cerkve, ki je pod zaščito Unesca; videli pa boste tudi tradicionalno rusko savno - banjo. Večerja in prenočevanje na ladji.

8. dan: MANDROGI‒SANKT PETERBURG (Санкт-Петербyрг) (zajtrk, kosilo, večerja)

ZELENI MANDROGI

Po zajtrku postanek v vasici Mandrogi. Izbirali boste med ogledom tipičnih kmečkih poslopij in ogledom muzeja ruske vodke (doplačilo vstopnine). Kosilo, vkrcanje na ladjo in nadaljevanje plovbe proti Sankt Peterburgu. Večerja in prenočevanje.

9. dan: SANKT PETERBURG (zajtrk, kosilo, večerja)

DOBRODOŠLI V MESTU PETRA VELIKEGA IN BOGASTVO ERMITAŽA

Zjutraj prihod ladje v Sankt Peterburg. Po zajtrku panoramska vožnja po mestu, ki ga je dal postaviti Peter Veliki ob reki Nevi: do obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II. in njegova družina. Pot vodi mimo številnih mostov, ki vežejo mesto, ob obalah pa veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin, mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo. Kosilo. Popoldne pa ogled zbirke umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu, nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Večerja in prenočevanje na ladji.

10. dan: SANKT PETERBURG (zajtrk, kosilo, večerja)

PARKI IN VODOMETI V PETERHOFU, JANTARNA SOBA V KATARININEM DVORCU, MORDA ŠE NA BALET

Zajtrk in prosto na ladji. Za doplačilo izlet v Peterhof, ki ga je ob morju nekaj kilometrov izven mesta dal postaviti car Peter Veliki. Ogled parka in znamenitih vodometov.  Vožnja do bližnje vasice Puškin (nekdanje Carskoje Selo) in ogled veličastnega Katarininega dvorca z jantarno sobo in parka. Vrnitev na ladjo. Morda vas bo zamikal večer v imenitnem Aleksandrinskem gledališču z ogledom baletne predstave (doplačilo). Doživeti Labodje jezero ali katero drugo rusko mojstrovino na odru v Sankt Peterburgu je posebno doživetje (možne prijave, ko bo spored predstav objavljen). Večerja na ladji in prenočevanje.

11. dan: SANKT PETERBURG−MOSKVA−LJUBLJANA (zajtrk)

DRAGULJAR FABERGE IN Z LADJO PO KANALIH REKE NEVE

Zajtrk in izkrcanje. Prevoz z avtobusom v mesto, po želji (doplačilo) ogled muzeja draguljev Faberge, vožnja po kanalih »severnih Benetk« in ogled Izakove katedrale ali cerkve Blažene krvi. Prevoz na letališče in let prek Moskve do Ljubljane.

od: 2.088 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

2.088 € cena na osebo z nastanitvijo na glavni/srednji palubi

2.640 € cena na osebo z nastanitvijo v deluxe kabini z balkonom na zgornji palubi

40 € popusta na osebo za zgodnje prijave (do 24.01.2020)

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana-Moskva in Sankt Peterburg‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 10. 12. 2019 znašajo 195 €,
 • prevoz letališče-ladja-letališče v Rusiji, križarjenje po programu na ladji, luške pristojbine, nastanitev v dvoposteljni kabini (dve postelji) na glavni/srednji palubi z 9 polnimi in 1 polpenzionom*,
 • prireditve na ladji s koktajlom dobrodošlice, kapitanovo večerjo, oglede na križarjenju po programu,
 • slovensko in lokalno angleško vodenje ter organizacijo potovanja.

*Na voljo je omejeno število kabin; potrditev želene kabine je odvisna od trenutne razpoložljivosti.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • morebitnih dodatnih predlaganih izletov,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • pijače ob obrokih,
 • napitnin za ladijsko osebje, voznike in lokalne vodnike.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna kabina za 10 noči na ladji – na vprašanje;
 • ogled metro postaj v Moskvi 15 €.
 • ogled galerije Tretjakov ali Puškinovega muzeja pribl. 40 €,
 • izlet v Sergijev posad pribl. 55 €,
 • dodatni ogledi v Sankt Peterburgu: baletna predstava - naknadno,
 • vožnja po kanalih reke Neve z ladjo, ogled muzeja Faberge ter Izakove katedrale ali cerkve Blažene krvi pribl. 55 €,
 • celodnevni izlet v Peterhof z ogledom parka in vodometov in v Carskoje selo z ogledom Katarinine palače z jantarno sobo pribl. 115 €,
 • ruski vizum 75 €,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje od 25 € (točne cene na prijavnici).

Možna doplačila na osebo (na potovanju):

 • napitnine za ladijsko osebje pribl. 8 € na dan.
Preberite več
Galerija