Ruska dača logo
ISTANBUL-Beautiful-Hagia-Sophia-Museum-Aerial-View

Predpraznični Istanbul

Potovalna pravljica, ki bo odkrila tudi skrite kotičke veličastnega mesta. Hotel v središču mesta, odlično slovensko vodenje. Manjša skupina (največ 16 potnikov) zagotavlja večjo kakovost. Cena že vključuje tudi oglede, vstopnine, vožnjo z ladjico po Bosporju, eno večerjo …

Datum odhoda
Začetek potovanja
29.11.2019
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
12
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
4 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 14. 11. 2019 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
Cena potovanja
590 € na osebo
560 € s popustom za zgodnje prijave

Od Bizanca do Konstantinopla, od Carigrada do Istanbula po poteh bogate bizantinske in otomanske zgodovine. V mestu dveh celin od orientalskih bazarjev do modernega mesta, ki preseneti na vsakem koraku. Po Bosporju, ožini med Evropo in Azijo, pod Bosporjem z metrojem, na razgledne točke s pogledom na prostranstvo veličastnega mesta. Na večerjo v imenitno turško restavracijo, na kavo in čaj v prisrčno čajnico … Z Rusko dačo v mesto, ki ga obiskujemo že 30 let.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan, petek: LJUBLJANA‒ISTANBUL

NAJ SE POTOVALNA ZGODBA PRIČNE Z DOŽIVETJI EVROPE IN ORIENTA

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in odhod letala proti Istanbulu. Po pristanku prevoz v mesto in nastanitev v hotelu. Pozno popoldanski »sprehod« (peš in s tramvajem) do Galate, kjer je v okolici stolpa vse polno prijetnih lokalov, trgovinic. Morda se vzpnete tudi na Galata stolp s pogledom na Zlati rog, številne mošeje … Sprehod po trgovski ulici Istiklal, kjer je zvečer pravi »korzo« domačinov. Zvečer se sprehod po SultanAhmedu, najbolj znanem trgu starega dela mesta, med osvetljenimi minareti. Vrnitev v hotel.  Prenočevanje.

2. dan, sobota: ISTANBUL (zajtrk)

OD BIZANCA DO KONSTANTINOPLA IN VSE DO ISTANBULA IN ŠE KRIŽEM KRAŽEM PO VELIKEM BAZARJU

Po zajtrku spoznavanje Bizanca, Konstantinopla in Istanbula. Ogledali si boste stari hipodrom, Modro mošejo, bizantinsko Hagijo Sofijo in rimsko cisterno ‒ mistični »podzemni gozd« antičnih stebrov. V dvorcu Topkapi najprej ogled zakladnice, nato pa se boste sprehodili skozi harem in si pričarali življenje v haremu s šelestenjem oblek, šepetanjem po hodnikih, pritajenim hihitanjem haremskih deklet in glasnimi zapovedmi valide (mame). Si boste vzeli čas za lahko kosilo ali turško kavo ali čaj ali pa vas bo duša že odnesla proti Kapali čaršiji, kjer vas bo pričakalo več kot 4000 trgovinic? Razgubili se boste po bazarju, se posvetili barantanju, trgovanju … Zvečer se boste podali na azijsko stran mesta; tja z metrojem pod Bosporjem, nazaj pa s trajektom. Večerni pogled na mesto je še posebno veličasten. Prenočevanje v hotelu.

3. dan, nedelja: ISTANBUL (zajtrk, večerja)

PO SOBANAH PALAČE DOLMABAČE, PO BOSPORJU IN ŠE V AZIJO

Po zajtrku ogled imenitne marmorne palače ob Bosporju, ki jo je dal zgraditi sultan Abdulmedžit sredi 19. stoletja. Palača Dolmabače, v kateri so živeli zadnji sultani otomanskega imperija, preseneti z več kot 40 saloni, neštetimi dragocenimi  lestenci, parketi, preprogami, pohištvom in drugo opremo. Atatürk, »oče Turkov« je v palači umrl leta 1938. Po ogledu palače vkrcanje na privatno ladjico in plovba po Bosporju, »prehodu krav«. Pogled na imenitne palače, stare obnovljene »jalije« vzame dih. Po vrnitvi v mesto se bo prilegla večerja v prijetni turški restavraciji.

4. dan, ponedeljek: ISTANBUL‒LJUBLJANA

SULEJMANIJA, BAZAR ZAČIMB IN POGLED »ZVIŠKA« NA MESTO

Po zajtrku boste obiskali Sulejmanijo, mošejo Sultana Veličastnega, ki z vrha hriba pogleduje  na mesto. Spustili se boste v Zlati rog in se posvetili dišečim začimbam, suhemu sadju, čajem, kavi na »Misr čarši« ali bazarju začimb. Na poti na letališče se boste ustavili še v najvišji stolpnici v mestu – 238 m visokem Sapphire Towerju – in z vrha (54. nadstropja) morda občudovali ogromno mesto. Prevoz na letališče, let proti Ljubljani, kjer bo pristanek v večernih urah.

Cena: 590 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja. 

590 €  cena na osebo

560 € s popustom za zgodnje prijave (do 5. 6. 2019)

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana‒Istanbul‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 15. 4. znašajo 139 €,
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3*,
 • vožnjo z ladjico po Bosporju,
 • oglede po programu in vstopnino v Hagijo Sofijo, v rimsko cisterno in v Topkapi dvorec s haremom,
 • ogled palače Dolmabače,
 • 1 večerjo v prijetni turški restavraciji,
 • slovensko in lokalno vodenje ter organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • morebitnih dodatnih predlaganih izletov,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • napitnin.

Možna doplačila na osebo ob prijavi:

 • enoposteljna soba za 3 noči 75 €

Možna doplačila na osebo na potovanju:

 • ena vožnja s tramvajem/z metrojem pribl. 0,40 €,
 • vstopnina v Sapphire Tower pribl. 8 €.
Preberite več
Galerija