Ruska dača logo
MOSKVA-panoramski pogled

Veličastna Moskva

Doživite veličastno Moskvo z Rusko dačo! Majhne skupine, hotel 4* na odlični lokaciji, vrhunsko slovensko vodenje!

Datum odhoda
Začetek potovanja
25.6.2020
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
14
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
4 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 05. 03. 2020 oz. do zasedbe prostih mest
Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum ruski
Cena
Cena potovanja
820 € na osebo
30 € popusta za zgodnje prijave

»Kdor v Moskvi še ni bil, prave lepote ni zaužil,« pravi stari ruski pregovor. Moderna prestolnica, prepletena z večstoletno tradicijo in moderno sedanjostjo, je mesto, ki je preživelo revolucije, številne požare in diktature. Oboževali so jo in njen sloves ponesli v svet znani ruski literati, znanstveniki, astronavti. Doživite veličastno Moskvo z Rusko dačo.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan, četrtek: LJUBLJANA‒MOSKVA (МОСКВА) (večerja)

PRIHOD V MESTO IN KRIŽEM KRAŽEM PO METRO POSTAJAH

Dopoldne zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let ob 12.50 v Moskvo. Po pristanku na moskovskem letališču Šeremetjevo ob 17.00 po lokalnem času prevoz v mesto, panoramski ogled in nastanitev v hotelu. Večerja. Zvečer obisk nekaterih znanih moskovskih postaj podzemne železnice, ki veljajo za najlepše na svetu. Od 200 postaj jih je kar 44 na seznamu svetovne kulturne dediščine. S postaje Park kulturi je le streljaj do kar dveh muzejev velikega Tolstoja. Postaja Majakovskaja bi se bolj kot po Vladimirju Majakovskem lahko imenovala po Mihailu Bulgakovu, ki je živel prav v bližini te postaje (in napisal Mojstra in Margarito). Blizu postaje Serpuhovskaja je ruski pesnik Sergej Jesenin živel kar sedem let, preden se je odločil, da se ne vrne več na svoje rusko podeželje. »Rad imam to mesto brestov, pa četudi je že rahlo opešalo«, je zapisal leta 1924. Belorusskaja. Kijevskaja, Arbatskaja in številne druge postaje so pravi podzemni muzeji. Ogledali si boste nekaj moskovskih metro postaj, potem pa se boste še sprehodili po večerno osvetljenem Rdečem trgu. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan, petek: MOSKVA (zajtrk)

»NAD MOSKVO JE KREMELJ, NAD KREMLJEM JE LE ŠE BOG« (ruski pregovor)

Po zajtrku panoramski ogled več kot 12-milijonske ruske prestolnice od Rdečega trga s Kremljem in pogledom na imenitne kupole Sv. Vasilija Blaženega, mimo gledališča  Bolšoj, znamenite univerze Lomonosov, olimpijskega kompleksa Lužniki. Po širokih avenijah med imenitnimi veličastnimi zgradbami, tudi Sedmimi sestrami, stolpnicami iz Stalinovega časa z značilnimi visokimi konicami, ki so vidne od vsepovsod, se boste vrnili do Kremlja in si ogledali največji carski zvon na svetu, obiskali boste kremeljsko katedralo in tudi zakladnico (doplačilo za vstopnino) z bogato zbirko kronskih draguljev, nakita, oblačil. Morda si boste na Rdečem trgu privoščili kavo in občudovali barvite Vasilijeve kupole. Sprehodili se boste lahko še po GUM-u (Gosudárstvennyj Universáľnyj Magazín), najimenitnejši trgovski hiši, ki predstavlja krasen primer ruske arhitekture 19. stoletja, steklena streha pa spominja na takratne londonske železniške postaje. Danes v GUM-u najdete številne trgovinice ruskih in svetovnih modnih znamk, prijetne kavarne in restavracije. Morda večer preživite v enem znanih gledališč? Prenočevanje v hotelu.

3.dan, sobota: MOSKVA (zajtrk)

PO ARBATU, DO BELKE IN STRELKE, V GALERIJO ALI V PRAVI RUSKI CIRKUS

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode po znameniti ulici Arbat. Morda boste obiskali Tretjakovsko galerijo z deli ruskih umetnikov. Morda pa si v edinstvenem Muzeju kozmonavtike ogledate razvoj ruske astronavtike, se spomnite Belke in Strelke ter Lajke, ki je prva poletela v vesolje. Obiščete lahko tudi predstavo v Velikem cirkusu ali v tradicionalnem cirkusu na Cvetnem Bulevarju, ki se po nekdanjem direktorju imenuje Cirkus Nikulin. V obeh nastopajo vrhunski akrobati in klovni, ohranjajo pa tudi tradicijo konjeniških točk in spretno dresiranih psov. Res posebno doživetje. Prenočevanje v hotelu.

4. dan, nedelja: MOSKVA−SERGIJEV POSAD‒LJUBLJANA (zajtrk, kosilo)

MED MENIHI SERGIJEVEGA POSADA

Po zajtrku prosto. Po želji (doplačilo) celodnevni izlet v Sergijev Posad. Beseda posad je nekoč označevala območje okoli samostana ali knezove rezidence. Sergijev posad so okoli Trojiškega samostana Sv. Sergeja zgradili po ukazu carice Katarine II. leta 1782 in ga poimenovali po Sergeju Radoneškemu, ki je na to območje prišel v 14. stoletju in zgradil poleg bivališča cerkev v čast Sveti trojici.  Kar katolikom pomeni Vatikan, Rusom pomeni Sergijev Posad. Samostan Trojice – Sergijeva Lavra je eden najstarejših odprtih samostanskih kompleksov v Rusiji. Med sprehodi pod čebulastimi kupolami in poslikavami v modri barvi boste spoznavali življenje menihov. Pravijo, da morate v Sergijevem posadu obiskati Trojiško cerkev,ki je bila menda najljubša cerkev Ivana Groznega, prešteti vse stolpe na samostanskem obzidju, najti grobnico carja Borisa Godunova, kupiti za spomin ikono … Kosilo. Pozno popoldne prevoz na letališče in ob 21.30 odhod letala proti Ljubljani (ob 21.30). Pristanek na ljubljanskem letališču ob 23.50.

Cena: 820 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

820 € cena na osebo

30 € popusta na osebo za zgodnje prijave (do 05.03.2020)

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana−Moskva‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 20. 1. 2020 znašajo 138 €,
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, prevoz letališče−hotel−letališče v Moskvi,
 • ogled metro postaj prvi dan, večerjo prvi dan, celodnevni ogled Moskve in ogled Kremlja z vstopom v eno od cerkva drugi dan,
 • slovensko in lokalno vodenje ter organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • pijače ob obrokih.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba za 3 noči 165 €,
 • ruski vizum 70 €, vstopnina v zakladnico v Kremlju pribl. 23 €*,
 • vstopnina v Muzej kozmonavtike pribl. 10 €,
 • celodnevni izlet v Sergijev posad z vstopnino v samostan in kosilom 65 €,

Možna doplačila na osebo (na poti):

 • vstopnina v Tretjakovsko galerijo pribl. 10 € (z lokalnim vodenjem po galeriji pribl. 35 €).
Preberite več
Galerija