Ruska dača logo
VALENCIJA-Virgin square- deviški trg

Valencija

Doživite žarek španske zgodovine z Rusko dačo v prekrasni Valenciji. Majhne skupine! Vrhunsko slovensko vodenje! Odličen ženski »vikend odklop«.

Datum odhoda
Začetek potovanja
12.6.2020
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
10
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
4 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 22. 05. 2020 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
Cena potovanja
730 € na osebo

Žarek španske zgodovine ob sredozemskem morju v dobri družbi in razvajanje v mestu, katerega ime pomeni moč, pogum in radost. Si želite potepa po muzejih in skrivnostnih uličicah stare Valencije s postanki za brskanje po trgovinah s špansko modo, uživanja na plaži in večeru ob znamenitem flamenku s sangrijo v roki in seveda tradicionalno paeljo? Potem stavite na Pikovo damo – stavite nase.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan, 12. 6. petek: LJUBLJANA‒VALENCIJA

ŽENSKI VIKEND ODKLOP SE PRIČNE

Zjutraj odhod iz Ljubljane in vožnja do tržaškega letališča. Odhod letala prek Rima v Valencijo. Po pristanku panoramska vožnja po mestu do hotela, nastanitev. Peš oziroma z mestnim prometom spoznavanje večernega utripa danes modernega mediteranskega mesta – mesta rož. Obvezen koktajl in pokušanje odličnih španskih tapasov. Klepet o knjigi oziroma filmu Jej, moli, ljubi, morda osvojite prve španske besede. Prenočevanje v hotelu.

2. dan, 13. 6. sobota: VALENCIJA

STARA GOTSKA ČETRT, TRŽNICA, KERAMIKA IN SEVEDA – STRASTNI FLAMENKO

Dopoldne se boste odpravile do starega mesta in si ogledale La Lonjo, ki spada med kulturno dediščino Unesca od leta 1996. Posvetna stavba v gotskem slogu iz 15. st. je predstavljala moč in bogastvo tega sredozemskega trgovskega mesta. V dvorani stebrov je zapisano z zlatimi črkami; "Jaz sem slavno hišo zgradil v petnajstih letih. Poskusite in poglejte, sodržavljani, kako je pogajanje dobra stvar, ko ni laži v govoru, ko prisega na soseda in ga ne zavaja, če ne posojajo denar z zaračunavanjem obresti za njegovo uporabo. Trgovec, ki deluje na ta način, bo uspeval v izobilju in na koncu bo užival večno življenje". Po ogledu imenitne La Lonje se bo prilegla kavica na prijetnem starem trgu in morda nekaj minutk za spevno španščino. Nato se boste sprehodile po gotskem delu mesta. Seveda se boste ustavile tudi na slavni tržnici Marcado Central iz davnega 1928. leta, ki je prava paša za oči; boste na eni od 350 stojnic kupile tiste majhne zelene paprike, ki jih spečemo v pečici in postrežemo posute s soljo s pijačo ob popoldanski siesti? Tržnica oziroma okolica ponuja odlične prigrizke, ki vas bodo okrepčali za popoldansko nadaljevanje potepa: ogled muzeja španske, lokalne valencijske in druge keramike. Prava paša za oči je že fasada zgradbe muzeja, nekoč gotska, zdaj imenitno baročno okrašena. Razstavljena keramika pa še posebej navduši. Tisto, kar ne sme manjkati – lahkotna španska moda – zagotovo se bo kak nov kos znašel v vrečki, ko se boste podale proti hotelu. Si boste zvečer ogledale predstavo flamenka temperamentnega strastnega španskega plesa? Ob kozarcu hladne sangrije in ob poslušanju udarcev okovanih čevljev v tla in seveda ob kitari, glasbi z mavrskimi, romskimi in celo indijskimi koreninami bodo čustva ponesla tudi vas v čudežni svet. Vrnitev v hotel, prenočevanje.

3. dan, 14. 6. nedelja: MUZEJ LUTK IN CALATRAVA

OD TRADICIJE LUTK DO ULTRAMODERNE CALATRAVE

Po zajtrku se boste odpravile do Muzeja lepih umetnosti ali pa do muzeja lutk, imenovanega Falles in si ogledale to čarobnost in natančnost lutk, ki so vse prej kot dolgočasne. Kaj imata skupnega Sv. Jožef in zažiganje lutk? Od leta 2016 je festival Falles na seznamu Unescove nematerialne kulturne dediščine. Popoldne boste obiskale znamenito Calatravo, ki povezuje stari in novi svet Valencije na bregovih nekdanje reke Turie. V notranjosti Calatrave je več muzejev, med njimi tudi Oceanografski muzej (doplačilo za vstopnino), kjer si lahko ogledate enega največjih akvarijev z morsko vodo; mimo vas bodo plavali morski psi, delfini, beluga ... Lahko pa si boste ultramoderno arhitekturo Calatrave španskega neofuturističnega arhitekta Santiaga Calatrave ogledale (in poslikale) le od zunaj in se podale »raziskovanju« bližnjih prijetnih trgovin naproti. Ste vedele, da je znana španska paelja doma prav iz Valencije? Dan bo nujno zaključiti v prijetni španski restavraciji s paeljo. Prenočevanje v hotelu.

4. dan, 15. 6. ponedeljek: MESTNA PLAŽA IN PROMENADA

SPROSTITEV NA PLAŽI IN POT DOMOV

Dopoldne se boste s kolesi (ali mestnim prometom) odpeljale do plaže; morda boste ob koncu »vikend odklopa«  naredile nekaj tibetanskih vaj, ki jih tibetanski menihi izvajajo že tisočletja in z njimi ohranjajo energijo in moč. Ali pa se boste s kolesi odpeljale po suhi strugi reke Turie … Prevoz na letališče, let proti Trstu, kjer bo pristanek v večernih urah. Vožnja proti Ljubljani.

Cena: 730 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

730 € cena na osebo

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Trst−Rim−Valencija−Rim‒Trst v ekonomskem razredu z oddano prtljago do 23kg.,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 28. 1. 2020 znašajo 148 €,
 • avtobusni prevoz Ljubljana–tržaško letališče–Ljubljana,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,
 • obroke po programu (3 zajtrki, 1 večerja s paeljo, koktajl s tapasi),
 • vstopnino v La Lonjo, Muzej keramike, muzej lutk – Falles ali Muzej lepih umetnosti,
 • slovensko vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 145 €, 
 • predstava flamenka s sangrijo pribl. 35 €,

Možna doplačila na osebo (na poti):

 • ogled Oceanografskega akvarija pribl. 32 €,
 • prevozi z mestnim prometom za vse dni pribl. 15 €,
 • sposoja koles od 10 do 15 €,
 • pijača ob obrokih.
Preberite več
Galerija