Ruska dača logo
KOLPA-Vikend odklop v Beli krajini

Vikend odklop v Beli krajini

Zdaj je čas za odkrivanje še neznanih lepot in doživetij v Sloveniji. Z Rusko dačo Potovanji vrhunski vikend paketi z odličnim vodenjem, izjemno pokrajinsko kulinariko, spoznavanjem kulturne dediščine, rekreacijo in še veliko več.

Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
8
Cena
Cena potovanja
495 € na osebo
125 € turistični bon in 370 € doplačila

Na jugovzhodu Slovenije leži Bela krajina, kraška pokrajina med Gorjanci, Kočevskim rogom in mejno Kolpo s središči Črnomljem, Metliko in Semičem. Vodno bogata, plodna pokrajina, znana po brezah in steljnikih in nenazadnje Zelenem Juriju, ki odganja zimo in prinaša pomlad, je v preteklosti kot prva med slovenskimi pokrajinami doživela turške vpade (že leta 1408). Severni del dežele pa so poseljevali že Kelti, Iliri, nato Rimljani.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan: LJUBLJANA−BELA KRAJINA (RADOVICA−OTOK−KRASINEC)

DO BELE KRAJINE, SEVEDA NAJPREJ KULTURA

Ob 08.30 zjutraj zbirališče sopotnic na Ruski dači v Zg. Gameljnah pri Ljubljani. Po jutranji kavici vožnja po avtocesti proti Novemu mestu, čez Gorjance do Metlike in do Radovice, kjer je od leta 2014 odprta v več kot 250 let stari leseni hiši šola, v kateri vas bo pričakal duhovit, a strog učitelj. Neposlušna učenka se hitro znajde v kotu, kjer so klečali že ministri, predsedniki in drugi pomembneži. Ker je to šola iz 50. let, boste pisale s kredo na tablo, pridno poslušale o Beli krajini, njeni zgodovini, a tudi o sedanjosti. Smeha ne bo manjkalo, na koncu boste prejele spričevalo. Odpeljale se boste do otoka in si ogledale zavezniško letalo iz druge svetovne vojne, kjer vas bo spet pričakala zanimiva zgodba. Nato pa še pot do Krasinca in nastanitev v KOLPA GLAMPING RESORTU. Po dobrodošlici večerja, spoznavanje belokranjskih vin. Prenočevanje.

2. dan: BELA KRAJINA (ŠOKČEV DVOR IN KOLPA)

DAN ZA MEDITACIJO, JOGO, REKREACIJO Z ODDIHOM NA KOLPI

Zjutraj najprej »Pozdrav soncu«, meditacija ob eko ribniku, morda krajše plavanje. Po zajtrku vožnja do Adlešičev. Obiskale boste Šokčev dvor - uskoško domačijo, kjer vas bodo pričakali s pogačo in šilcem domačega. Potopile se boste v zgodbe preprostih belokranjskih ljudi. Gostoljubni domačini vas bodo v besedi popeljali od turških vpadov, ko so na območje Bele krajine »uskokovale« (se umikale pred Osmani na območje Ogrske in Habsburške monarhije) kolonizirane skupine iz Srbije, Bosne, Dalmacije, Črne gore … Izvedele boste tudi o samooskrbi s hrano, obleko – od volne, lanu, konoplje – od davnine in vse do današnjih dni. Po ogledu se boste zapeljale do reke Kolpe in se s čolni odpeljale od Žuničev proti Staremu podu pri Adlešičih. Vmes se boste ustavile za kopanje in lahko domačo malico. Vrnitev v glamping, večerja. Večer z gongi v idiličnem okolju glampinga. Prenočevanje.

3. dan: BELA KRAJINA−LJUBLJANA

ZA SLOVO ŠE PEČEMO BELOKRANJSKO POGAČO

Po jutranjem »Pozdravu soncu«, meditacija in joga. Po poznem zajtrku se boste odpeljale na kmetijo, kjer bo možno kupiti domače izdelke (salame, sire, moko …), nato pa do gostilne Veselič, kjer si boste zavezale predpasnike in pod vodstvom domače kuharice spekle belokranjske pogače. Popoldne vrnitev čez Gorjance do Ljubljane. Prihod v Zg. Gameljne na Rusko dačo v zgodnjih večernih urah.

Cena: 495 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

495 € cena na osebo - pri udeležbi najmanj 8 sopotnikov

Unovčite lahko turistični bon v vrednosti 125 € na osebo in doplačate preostanek v višini 370 €.

Cena na osebo vključuje:

 • 2 prenočevanji z zajtrkoma v glampingu Kolpa Resort z nastanitvijo v hišicah za 2 osebi s skupnimi kopalnicami,
 • 2 večerji,
 • učna ura 45 minut v šoli Bistra buča v Radovici,
 • spust po Kolpi in ogled Šokčevega dvora,
 • peko belokranjske pogače,
 • vodeno jutranjo meditacijo in jogo,
 • večerno gong predstavitev, DDV,
 • vodenje in organizacijo izleta.

Opomba: v hišicah je možna nastanitev tudi za 4 osebe (na vprašanje). Popust na osebo, če v hišici prenočijo 4 osebe: 50 €.

Cena na osebo ne vključuje:

 • pijač ob obrokih,
 • posebnih osebnih naročil.

Možna doplačila na osebo (na vprašanje):

 • nastanitev v razkošnem šotoru s kopalnico na osebo za 2 noči: 85 €
Preberite več
Galerija