Ruska dača logo
Voga ladja Rostropovich

Ruska pravljica na reki Volgi – 8 dni

Moskva • Uglič • Gorici • Kiži • Mandrogi • Sankt Peterburg

Križarjenje med Moskvo in Sankt Peterburgom na eni najboljših rečnih ladij M.Rostropovič 5*, ki plujejo po reki Volgi. Pestro dogajanje na ladji, odlična kulinarika, prijazno osebje. Doživetje Moskve, Sankt Peterburga in slikovite pokrajine z vasmi ob ruskih rekah in jezerih. Vodenje v angleškem jeziku z možnostjo podaljšanja programa.

Datum odhoda
Začetek potovanja
Odhodi individualni
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
najmanj 2
Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum ruski
Cena
Cena potovanja
od 1.610 € na osebo
Cena odvisna od sezone

Med Moskvo in Sankt Peterburgom je 1.321 km. Veličastni mesti je s tremi kanali, dvema rekama, devetnajstimi zapornicami, tremi jezeri in enim morjem povezal Stalin, čeprav je o tem sanjal že Peter Veliki. Moskva – prestolnica z mogočnim Kremljem, Rdečim trgom, in Sankt Peterburg – mesto carskih palač, neštetih muzejev z reko Nevo, ki se vije skozi mesto. Med mestoma pa kilometri kmečke pokrajine z vasmi in manjšimi mesti s pridihom preteklosti. Križarjenje po Volgi vam bo odkrilo romantično rusko dušo, realnost življenja na vasi in v mestu, mehkobo ruske pokrajine.

MOŽNI ODHODI: 9. 5.*, 16. 5., 23. 5.*, 30. 5., 6. 6.*, 13. 6., 20. 6.*, 27. 6., 4. 7.*, 11. 7., 18. 7.*, 25. 7., 1. 8.*, 8. 8., 15. 8.*, 22. 8., 29. 8.*, 5. 9., 12. 9.*, 19. 9., 26. 9,*, 3. 10., 10. 10.* 2020
(Odhodi, označeni z zvezdico, ladja pluje po vsebinsko enakem programu v obratni smeri, iz Sankt Peterburga v Moskvo)

ČAS ZA PRIJAVO: rezervacije na vprašanje; prijave oziroma potrditve do zasedbe prostih mest na terminu oziroma želeni kabini.

Program lahko podaljšate: v Sankt Peterburgu lahko ostanete še dan ali 2 (nastanitev v hotelu, izlet v Carskoje selo z ogledom Katarininega dvorca in parkov z vodometi v Peterhofu). Cena na vprašanje.

Program potovanja je OKVIREN; ladjar si pridržuje pravico do sprememb programa po dnevih.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: MOSKVA (Москва)

RUSKI ZGODBI NAPROTI

Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja. Po želji (doplačilo) ogled znamenitih moskovskih metro postaj. Prenočevanje na ladji.

2. dan: MOSKVA‒UGLIČ (Углич) (zajtrk, kosilo, večerja)

»NAD MOSKVO JE KREMELJ, NAD KREMLJEM JE LE ŠE BOG« in IZ VELEMESTA V MIR NESKONČNE RUSKE KMEČKE POKRAJINE

Zajtrk in panoramski ogled Moskve z avtobusom:  do Rdečega trga, kjer vas bo pozdravil Sv. Vasilij. Pogledali boste v najstarejšo veleblagovnico GUM. Ogled Kremlja – najpomembnejšega, 28 hektarov velikega središča mesta, za katerega še vedno velja rek: »Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.« Sprehodili se boste do stolnice vnebohoda, kjer so kronali ruske carje in imenovali moskovske metropolite, do Velike kremeljske palače, »carja zvonov«, ki velja za največjega na svetu. Prosto na Rdečem trgu. Kosilo v restavraciji. Popoldne nadaljevanje panoramskega ogleda ruske prestolnice: do kremeljskega obzidja, na novo zgrajene cerkve Kristusa Odrešenika, do sedmih nebotičnikov iz stalinističnega obdobja in Novodevičjega samostana, kjer so pokopani številni znani ruski umetniki. Vrnitev na ladjo, po kanalu, ki povezuje reki Moskvo in Volgo, boste izpluli proti Ugliču. S koktajlom dobrodošlice se vam bo predstavila posadka vaše ladje. Morda vas bo v sen popeljala glasba na ladji in pogledi na pokrajino. Večerja in prenočevanje na ladji.

3. dan: UGLIČ‒GORICI (Горицы) (zajtrk, kosilo, večerja)

PLEŠETE, POJETE, SLIKATE, TEKMUJETE, SPOZNAVATE RUSKI JEZIK ALI PREPROSTO UŽIVATE NA PALUBI, POPOLDNE VAS POZDRAVI UGLIČ

Po zajtrku se boste lahko predali aktivnostim na ladji, kosilo. Popoldne pristanek ladje v Ugliču in ogled ugliškega Kremlja in cerkve carjeviča Dimitrija, najmlajšega sina Ivana Groznega, ki so ga kot 8-letnega fantiča umorili prav v tem mestu. Vrnitev na ladjo. Večerja. Vaša ladja bo izplula proti Goriciju. Prenočevanje na ladji.

4. dan: GORICI‒KIŽI (Кижи) (zajtrk, kosilo, večerja)

KJER SE JE ČAS USTAVIL

Zajtrk, aktivnosti na ladji. Morda se posvetite ruski zgodovini … Kosilo na ladji. Ladja bo pristala v mestecu Gorici, kjer se zazdi, da se je čas ustavil; v tej naravni oazi je tudi samostan Cirila Belozerskega iz 14. st., ki je drugi najpomembnejši ruski samostan in je nekaj časa gostil carja Ivana Groznega. Tam boste spoznali tudi ruske ikone. Vrnitev na ladjo, Čas za slikanje, branje … Ladja bo izplula proti Kižiju. Večerja in prenočevanje.

5. dan: KIŽI‒MANDROGI (Мандроги) (zajtrk, kosilo, večerja)

BREZMEJNA VODNA PROSTRANSTVA

Pluli boste po velikem Oneškem jezeru, popoldne pa boste z ladje že zagledali otok Kiži, ki je danes v celoti muzej na prostem s tradicionalno rusko sakralno in posvetno leseno arhitekturo iz okolice Oneškega jezera. Kosilo. Popoldne ogled glavne cerkve, ki je pod zaščito Unesca. Večerja in prenočevanje na ladji.

6. dan: MANDROGI‒SANKT PETERBURG (Санкт-Петербyрг) (zajtrk, kosilo, večerja)

ZELENI MANDROGI

Po zajtrku plovba  v vasici Mandrogi, prosto. Izbirali boste med ogledoma tipičnih kmečkih poslopij in ogledom muzeja ruske vodke (doplačilo) in se samostojno sprehodili po vasi. Kosilo v Mandrogi, kjer boste lahko jedli tudi kebab (shashlik). Vkrcanje na ladjo in nadaljevanje plovbe proti Sankt Peterburgu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: SANKT PETERBURG (zajtrk, kosilo, večerja)

ZAKLJUČEK RUSKE PRAVLJICE NA REKI VOLGI

Zjutraj prihod ladje v Sankt Peterburg. Po zajtrku panoramska vožnja po mestu, ki ga je dal postaviti Peter Veliki ob reki Nevi: do obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II in njegova družina. Pot vodi mimo številnih mostov, ki vežejo mesto, ob obalah pa veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin, mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo. Kosilo, popoldne pa ogled zbirke umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu v nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Vrnitev na ladjo. Morda vas bo zamikal večer v imenitnem gledališču z ogledom baletne predstave (doplačilo) ali večerni izlet z ladjico pod mostovi Sankt Peterburga (doplačilo).  Večerja in prenočevanje na ladji.

8. dan: SANKT PETERBURG (zajtrk)

ZAKLJUČEK RUSKE PRAVLJICE NA REKI VOLGI

Po zajtrku izkrcanje.

od: 1.610 €

Kaj vsebuje cena

 

CENA NA OSEBO:

NIZKA SEZONA ( 9. 5.*, 26. 9,*, 3.10. 10. 10.* )
 

VISOKA SEZONA (16. 5., 23. 5.*, 30. 5., 6. 6.*, 13. 6., 20. 6.*, 27. 6., 4. 7.*, 11. 7., 18. 7.*, 25. 7., 1. 8.*, 8. 8., 15. 8.*, 22. 8., 29. 8.*, 5. 9., 12. 9.*,  19. 9.)

Standard Double (brez balkona)

1610 €

1680 €

Standard Twin (brez balkona)

1645 €

1715 €

Standard Double (z balkonom)

1715 €

1785 €

Standard Twin/Double
(z balkonom)

1750 €

1820 €

Deluxe Twin/Double
(brez balkona)

1785 €

1855 €

Deluxe Twin/Double
(z balkonom)

1960 €

2030 €

 

Cena na osebo vključuje:

 • križarjenje po programu na ladji 5*,
 • luške pristojbine, nastanitev v dvoposteljni izbrani kabini s 6 polnimi in enim polpenzionom,
 • prireditve na ladji s koktajlom dobrodošlice, kapitanovo večerjo,
 • oglede na križarjenju po programu: panoramski ogled Moskve z ogledom katedrale v Kremlju, oglede v Ugliču, Goricu, Kižiju, panoramski ogled Sankt Peterburga z ogledom Petropavlovske trdnjave in Ermitaža,
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • letalskega prevoza,
 • prevoza v Moskvi/Sankt Peterburgu od letališča do ladje oziroma od ladje do letališča,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • napitnin za voznike in lokalne vodnike.

Doplačila na osebo (ob prijavi na program; cene so okvirne):

 • letalski prevoz; (cena je odvisna od datuma rezervacije, datuma odhoda oziroma od razpoložljivosti sedežev na letalih) od približno 375 € na osebo;
 • prevoza v Moskvi z letališča do ladje in z ladje na letališče v Sankt Peterburgu pribl. 184 €;
 • ruski vizum 60-75 €. 

Doplačila na osebo (ob prijavi ali na potovanju):

 • večerni ogled moskovskih metro postaj pribl. 55 €,
 • večerni izlet z ladjico pod mostovi Sankt Peterburga pribl. 55 €,
 • kuharski tečaj na ladji pribl. 30 €,
 • ogled baletne predstave v Sankt Peterburgu pribl. od 115−155 €. Ladjar po navadi na križarjenju ponudi še nekaj drugih dodatnih ogledov oziroma dogodkov.

Doplačila na osebo (plačate na potovanju):

 • napitnine na ladji pribl. 70 €;
 • napitnine niso obvezne, po lastni presoji oziroma glede na zadovoljstvo.

 

Preberite več
Galerija