Ruska dača logo
Peterburg-Hermitage-Winter-palace

Sankt Peterburg – prestolnica ruskih carjev

Odkrivajte Rusijo z Rusko dačo! Dan, ki je dolg 24 ur, in noč, ki je ni … POSEBNO DOŽIVETJE! Hotel 4* na odlični lokaciji, vrhunsko slovensko vodenje

Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum potreben
Cena
Cena potovanja
975 € na osebo
930 € s popustom za zgodnje prijave

Sankt Peterburg − Petrograd, Leningrad in danes ponovno Sankt Peterburg (Санкт-Петербyрг), ki ga domačini ljubkovalno imenujejo »Piter«, je najbolj evropsko in svetovljansko rusko mesto, ki ga je leta 1703 dal zgraditi Peter I. tam, kjer se reka Neva izliva v Finski zaliv. Mesto veličastnih cerkva, palač, parkov, muzejev, galerij, gledališč, vodnih kanalov z mostovi, ki se ponoči dvignejo, ponuja nepozabna doživetja.
Od Ermitaža do Izakove katedrale in cerkve Blažene krvi, do grobnic ruskih carjev, med palačami po kanalih rek Neve, Mojke in Fontanke in vse do vrtov in parkov Peterhofa in soban z jantarno sobo palače carice Katarine.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒SANKT PETERBURG (Санкт-Петербyрг)

PRIHOD V MESTO PETRA I. VELIKEGA – NJEGOVO VELIČANSTVO SANKT PETERSBURG

Zjutraj oziroma zgodaj dopoldne let prek enega evropskih letališč proti Sankt Peterburgu. Po pristanku panoramski ogled mesta, ki ga je dal postaviti Peter Veliki ob reki Nevi in je danes metropola ruske umetnosti in kulture: mimo številnih mostov, ki vežejo mesto, ob obalah rek in kanalov, kjer veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin, mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo … Po prvem vtisu o mestu se bo prilegla večerja v restavraciji. Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: SANKT PETERBURG

PALAČE, CERKVE, MUZEJI, MOSTOVI IN BOGASTVO ERMITAŽA

Po zajtrku ogled Zajčjega otoka - obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II in njegova družina. Ogledali si boste tudi Izakovo katedralo. Popoldne bo še čas za individualne oglede; ali imenitnega Puškinovega muzeja ali edinstvene antropološke in etnološke zbirke v muzeju Kunstkamera, prvem ruskem muzeju, ki ga je pred več kot 300 leti dal zgraditi na nabrežju reke Neve Peter Veliki. Nato še ogled zbirke umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu v nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Vrnitev v hotel, prenočevanje.

3.dan: SANKT PETERBURG

DRAGULJAR FABERGE, PO REKI NEVI IN MORDA ZVEČER NA BALET?

Po zajtrku prosto. Po želji (doplačilo) ogled bogatega muzeja draguljev Faberge in vožnja po kanalih »severnih Benetk«. Ogledali si boste tudi katedralo Kristusovega vstajenja v krvi oziroma cerkve Blažene krvi. Popoldne prosto za samostojne oglede, nakupe, morda čaj in torto Napoleon v prijetni restavraciji … Vas bo zamikal večer v imenitnem ruskem gledališču z ogledom baletne predstave? Doživeti Labodje jezero ali katero drugo rusko mojstrovino na odru v Sankt Peterburgu? Zares posebno doživetje (možne prijave, ko bo spored predstav objavljen). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: SANKT PETERBURG¬‒LJUBLJANA

PARKI IN VODOMETI V PETERHOFU IN CARSKOJE SELO Z JANTARNO SOBO

Po zajtrku (doplačilo) izlet v Peterhof, ki ga je ob morju nekaj kilometrov izven mesta dal postaviti car Peter Veliki. Ogled parka in znamenitih vodometov. Vožnja do bližnjega Puškina (nekdanje Carskoje Selo), kosilo in ogled veličastnega Katarininega dvorca in parka. Popoldne prevoz na letališče in let prek enega evropskih letališč v Ljubljano.

Cena: 975 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

975 € cena na osebo

930 € s popustom za zgodnje prijave (do 6. 12. 2019)

Cena na osebo vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana-Sankt Peterburg‒Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 25. 9. 2019 znašajo 96 €,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,
 • navedene prevoze, oglede, vstopnine na Zajčjem otoku, v Izakovo katedralo, v katedralo Kristusovega vstajenja v krvi, Ermitaž, večerjo 1. dan, ruski vizum,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z dvojnim kritjem,
 • slovensko in lokalno angleško vodenje ter organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • pijače ob obrokih,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • napitnin za voznike in lokalne vodnike.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 155 €
 • ogled muzeja Faberge in vožnja z ladjico po kanalih 35 €,
 • celodnevni izlet v Peterhof z ogledom parka in Katarininega dvorca ter parka v Carskojem Selu ter kosilom 125 €;
 • ogled baletne predstave – naknadno.
Preberite več
Galerija