Ruska dača logo
KOLPA-breze-V objemu belokranjskih brez ob Kolpi

V objemu belokranjskih brez

Zdaj je čas za odkrivanje še neznanih lepot in doživetij v Sloveniji. Z Rusko dačo Potovanji vrhunski vikend paketi z odličnim vodenjem, izjemno pokrajinsko kulinariko, spoznavanjem kulturne dediščine, rekreacijo in še veliko več.

Datum odhoda
Začetek potovanja
14.8.2020
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
8
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
3 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 07. 07. 2020 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
Cena potovanja
395 € na osebo
125 € turistični bon in 270 € doplačila

Na jugovzhodu Slovenije leži Bela krajina, kraška pokrajina med Gorjanci, Kočevskim rogom in mejno Kolpo s središči Črnomljem, Metliko in Semičem. Vodno bogata, plodna pokrajina, znana po brezah in steljnikih in nenazadnje Zelenem Juriju, ki odganja zimo in prinaša pomlad, je v preteklosti kot prva med slovenskimi pokrajinami doživela turške vpade (že leta 1408). Severni del dežele pa so poseljevali že Kelti, Iliri, nato Rimljani.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan, petek, 14. avgust: LJUBLJANA−BELA KRAJINA (RADOVICA−OTOK−KRASINEC)

DO BELE KRAJINE, SEVEDA NAJPREJ KULTURA

Ob 08.30 zjutraj zbirališče sopotnikov na Ruski dači v Zg. Gameljnah pri Ljubljani. Po jutranji kavici po želji vožnja po avtocesti proti Novemu mestu, čez Gorjance do Metlike in do Radovice, kjer je od leta 2014 odprta v več kot 250 let stari leseni hiši šola, v kateri vas bo pričakal duhovit, a strog učitelj. Neposlušen učenec se hitro znajde v kotu, kjer so klečali že ministri, predsedniki in drugi pomembneži. Ker je to šola iz 50. let, boste pisali s kredo na tablo, pridno poslušali o Beli krajini, njeni zgodovini, a tudi o sedanjosti. Smeha ne bo manjkalo, na koncu boste prejeli spričevalo. Odpeljali se boste do otoka in si ogledali zavezniško letalo iz druge svetovne vojne, kjer vas bo spet pričakala zanimiva zgodba. Nato pa še pot do Krasinca in nastanitev v KOLPA GLAMPING RESORTU. Po dobrodošlici večerja, spoznavanje belokranjskih vin. Prenočevanje.

2. dan, sobota, 15. avgust: BELA KRAJINA (ŠOKČEV DVOR IN KOLPA)

DAN ZA ŠPORT, REKREACIJO IN ODDIH NA KOLPI

Po zajtrku vožnja do Adlešičev. Obiskali boste Šokčev dvor - uskoško domačijo, kjer vas bodo pričakali s pogačo in šilcem domačega. Potopili se boste v zgodbe preprostih belokranjskih ljudi. Gostoljubni domačini vas bodo v besedi popeljali od turških vpadov, ko so na območje Bele krajine »uskokovale« (se umikale pred Osmani na območje Ogrske in Habsburške monarhije) kolonizirane skupine iz Srbije, Bosne, Dalmacije, Črne gore … Izvedeli boste tudi o samooskrbi s hrano, obleko – od volne, lanu, konoplje – od davnine in vse do današnjih dni. Po ogledu se boste zapeljali do reke Kolpe in se s čolni odpeljali od Žuničev proti Staremu podu pri Adlešičih. Vmes se boste ustavili za kopanje in lahko domačo malico. Vrnitev v glamping, večerja in prenočevanje v glampingu Kolpa Resort.

3. dan, nedelja, 16. avgust: BELA KRAJINA−LJUBLJANA

ZA SLOVO ŠE PEČEMO BELOKRANJSKO POGAČO

Po zajtrku hoja po idilični pokrajini do izvira reke Krupe. Nato se boste odpeljali na kmetijo, kjer bo možno kupiti domače izdelke (salame, sire, moko …) in do gostilne Veselič, kjer si boste zavezali predpasnike in pod vodstvom domače kuharice spekli belokranjske pogače. Popoldne vrnitev čez Gorjance do Ljubljane. Prihod v Zg. Gameljne na Rusko dačo v zgodnjih večernih urah.

Cena: 395 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

395 € cena na osebo - pri udeležbi najmanj 8 sopotnikov

Unovčite lahko turistični bon v vrednosti 125 € na osebo in doplačate preostanek v višini 270 €.

Cena na osebo vključuje:

  • 2 prenočevanji z zajtrkoma v glampingu Kolpa Resort
  • nastanitev v 2-posteljnih hišicah s skupnimi kopalnicami,
  • 2 večerji, učna ura 45 minut v šoli Bistra buča v Radovici,
  • spust po Kolpi in ogled Šokčevega dvora,
  • peko belokranjske pogače,
  • DDV, vodenje in organizacijo izleta.

Opomba: v hišicah je možna nastanitev tudi za 4 osebe (na vprašanje). Popust na osebo, če v hišici prenočijo 4 osebe: 50 €.

Cena na osebo ne vključuje:

  • pijač ob obrokih,
  • posebnih osebnih naročil.

Možna doplačila na osebo (na vprašanje):

  • nastanitev v razkošnem šotoru s kopalnico na osebo za 2 noči: 85 €
Preberite več
Galerija