Ruska dača logo

Križarjenje po Volgi – Junij 2018

Bogata zgodovina Rusije je tisto, kar nas je odpravilo na pot. Križarjenje po Volgi vse od St. Petersburga do Moskve nam je organizirala agencija Ruska dača, spremljala pa nas je vodnica Luba.
Prvo prijetno presenečenje smo doživeli že na ljubljanskem letališču, ko so nas pričakali sendviči in kava, Aleš pa nam je zaželel srečno pot.
Že po nekaj urah letenja smo prispeli v St. Petersburg in kar takoj začeli z ogledi. Nemogoče je na kratko našteti vse lepote tega mesta, ki mu pravijo severne Benetke zaradi številnih vodnih kanalov. Vsekakor pa je tri dni, kolikor smo jih imeli na razpolago, kar premalo za ogled vseh čudovitih znamenitosti tega mesta.
Po treh dneh smo se vkrcali na ladjo, kjer smo doživeli prisrčno dobrodošlico. Med plovbo smo se ustavljali na številnih otokih in krajih, kjer smo spoznavali rusko zgodovino in način življenja v starih časih. Okušali smo rusko hrano in seveda pili tudi vodko.
Dnevi so hitro minevali in že smo pripluli v Moskvo. Tudi tam so številne znamenitosti; od Rdečega trga, Kremlja, gledališča Bolšoj in ne nazadnje čudovitih postaj moskovskega metroja.
Presenetljivo je, kako so Rusi restavrirali in ohranili zgodovinske objekte vse od časov prvih ruskih carjev do današnjih dni.
Vsa pohvala gre organizatorju našega brezhibnega potovanja, posebej pa naši vodnici Lubi, ki nam je osvežila znanje ruske zgodovine.

Breda Jančar