Ruska dača logo
GRUZIJA-naslovna-Tbilisi-tradicionalne hiše z lesenimi izrezljanimi balkoni

Gruzija s skrivnostnim Svanetijem

Tbilisi - Signagi - Mtskheta - Kutaisi - Mestia - Ushguli - Batumi

Skrivnostna dežela zasanjanega Kavkaza, nepozabnih pokrajinskih pogledov od gričkov, gora, jezer, slikovitih vasic in mest, bogate srednjeveške arhitekturne in kulturne dediščine, skrivnostnih samostanov, cerkva in templjev z neštetimi miti in zgodbami preseneti tudi z izredno kulinariko, odličnimi vini, neverjetno gostoljubnostjo in širokim nasmehom. ODKRIJTE TOPLO GRUZIJO Z RUSKO DAČO!

Datum odhoda
Začetek potovanja
13.5.2022
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
10 dni
Datum prejemanja prijav
Prijava
Prijava do 31. 12. 2021 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
Cena potovanja
1.750 € na osebo (pri udeležbi najmanj 15 oseb)

Objemite Gruzijo kot jo objema Kavkaz, z odličnim slovenskim vodenjem. Od slikovitega Tbilisija do modernega Batumija s plažami na Črnem morju, od zasanjane vinorodne pokrajine Kaheti do skrivnostne gorske pokrajine Svaneti, ki je pozimi odrezana od sveta.

Odlično slovensko vodenje, vključenih tudi šest večerij in dve kosili

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan: petek, 13. maj: LJUBLJANA−ISTANBUL−TBILISI

KAVKAZU NAPROTI

Ob pribl. 18.00 zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in ob pribl. 20.00 odhod letala Turkish Airlines proti Istanbulu. Nadaljevanje poleta proti Tbilisiju.

2. dan: sobota, 14. maj: TBILISI

ZASANJANI TBILISI – LABIRINT BARV IN NENEHNEGA VRVENJA

Po pristanku v zgodnjih jutranjih urah prevoz do hotela, nastanitev in prosto za počitek. Popoldne začetek ogleda mesta, ki je nastalo ob znameniti svileni cesti in ga je po legendi ustanovil kralj Vakhtang Gorgasali. S svojim sokolom je šel na lov, ranjeni sokol je padel v vroči žvepleni izvir in poginil. Vroči izvir pa je kralja tako navdušil, da je sklenil posekati gozd in zgraditi mesto Tbilisi (Vroči kraj). Obiskali boste cerkev Metehi, trdnjavo Narikala, žveplove kopeli, sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stoletja, Most miru. Postanek na zanimivi lokalni tržnici Shardeni. Večerja. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: nedelja, 15. maj: TBILISI−SIGNAGI−BODBE−KVARELI−TSINANDALI−TBILISI (350 km)

V DEŽELO ODLIČNIH VIN IN O DRUŽINI CHAVCHAVADZE NA NJIHOVEM POSESTVU

Po zajtrku vožnja proti najbolj znani gruzijski vinski pokrajini –  Kaheti, ki je znana tudi po izredni gostoljubnosti. Zanimivo bo »mesto ljubezni«, utrjeno mesto Signagi, od koder se pogledi »sprehodijo« po vinorodni dolini Alazany. Vožnja do samostana Bodbe. Popoldne ogled posebno zanimivega »vinskega tunela« s pokušnjo odličnih vin. V Tsinandaliju se boste srečali s čudovito pokrajino, vrtom, muzejem in vinsko kletjo na posestvu, ki je nekoč pripadalo družini Chavchavadze; spet boste pokušali vina in prisluhnili zanimivi življenjski zgodbi o romantičnem pesniku in princu Aleksandru Chavchavadzeju. Vožnja do Tbilisija. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: ponedeljek, 16. maj: TBILISI−JVARI−MTSKHETA−ANANURI−TBILISI (150 km)

OD CERKVICE JVARI DO ČUDOVITEGA GRADU ANANURI

Vožnja do cerkve Jvari, ki je bila zgrajena v poznem 16. stoletju. Od tu boste lahko uživali v čudoviti panorami Mtskhete – nekdanje gruzijske prestolnice, ki leži med vrhovi in sotočjem dveh rek. Sledi vožnja do starega mesta Mtskheta, ogled največje krščanske katedrale v Gruziji, Svetitskhoveli in samostana Samtavro. Sledili boste reki Aragvi in se na bregu jezera Zhinvali ustavili za ogled gradu Ananuri. Večerja. Vrnitev v Tbilisi.

5. dan: torek, 17. maj: GORI−UPLISTSIKHE−KUTAISI (250 km)

STALINOVO ROJSTNO MESTO IN ANTIČNE NASELBINE

Po zajtrku vožnja do drugega največjega mesta v Gruziji – Kutaisi. Na poti si boste ogledali zanimive antične naselbine, vklesane v živo skalo: Uplistsikhe. Obiskali boste Stalinovo rojstno mesto Gori, kasneje pa še muzej, ki govori o njegovem življenju. Ob prihodu v Kutaisi si boste ogledali tempelj Begrati, samostan Motsameta in cerkev Gelati. Večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: sreda, 18. maj: OKATSE KANJONI−MESTIA (300 km)

KANJONI, JEZ IN OBRAMBNI STOLPI V MESTII

Po ogledu mesta Kutaisi se boste odpravili do kanjonov Okatse, ki spadajo pod naravno kulturno dediščino v vasici Gordi v bližini reke Okatse. Približno dve uri se boste sprehajali ob kanjonu, skozi zgodovinski gozd, kjer se skriva veliko slapov. Pot vas bo pripeljala do čudovitega panoramskega razgleda. Z avtobusom se boste odpeljali do regije Svaneti, avtoceste se tu spremenijo v serpentinasto gorsko cesto, ki vas bo pripeljala do jeza Enguri, ki je eden izmed največjih na svetu. Prispeli boste v staro prestolnico province Svaneti– Mestio, značilno po svojih obrambnih stolpih, ki so se ohranili skozi stoletja in danes tvorijo unikatno pokrajino Svaneti. Večerja in spanje v hotelu.

7. dan: četrtek, 19. maj: VAS USHGULI (100 km)

DVIGNILI SE BOSTE NA 2200 METROV NAD MORSKO GLADINO IN ZADIHALI GORSKI ZRAK

Vožnja do vasi Ushguli, ki se nahaja 2200 m nad morjem, Ushguli je najvišje gorsko naselje v Evropi. Tam je svet starodavnih domov, starih stolpov in stoletnih običajev. Zgornji Svaneti je naravni park alpskih travnikov, divjih ledenikov, visokih gora in spomenikov srednjega veka. Utrjena vasica Ushguli že tisoč let ohranja bistvo skrivnostnega Svanetija. Lokalni muzej bo razkril skrivnosti patriarhalnega življenja Svana, cerkev Lamarije iz 12. stoletja pa bo obogatila vaše doživetje z obilico legend, povezanih s to cerkvijo. Vrnili se boste v Mestio, kjer bo sledila večerja v hotelu.

8. petek, 20. maj: GORA HATSVALI−BATUMI (300 km)

KIP ALI IN NINO

Po zajtrku se boste z žičnico povzpeli do gore Hatsvali kjer boste doživeli čarobno 360 stopinjsko panoramo kavkaških vrhov Ushbe in Tetnuldi. Pot boste nadaljevali proti Batumiju. Po prihodu v hotel in kosilu sledi sprehod ob morju in ogled unikatnega premikajočega se kipa Ali in Nino, ki je Gruzijski abecedni stolp. Prav tako si boste ogledali fontano Chacha, trg Piazza in Evropa. Prosti večer v Batumiju, ki nudi številne kavarne, trgovine s spominki, vožnje s čolni, kolesi, prav tako pa ne primanjkuje nočnega življenja.

9. dan: sobota, 21. maj: BATUMI (100 km)

VASICA GONIO IN BOTANIČNI VRT

Zajtrk in ogled vasice Gonio, ki je bila najbolj vzhodna postojanka rimskega cesarstva, ogled trdnjave Apsaros in vožnja do botaničnega vrta Batumi, ki ima 113 hektarjev z več kot 5000 vrstami rastlin z vseh kontinentov. Sprehodili se boste skozi devet različnih cvetočih parkov. Sledi kosilo in prosti čas za uživanje ob morju.

10. dan: nedelja, 22. maj:

ODHOD DOMOV

Zjutraj prevoz na letališče in let prek Istanbula v Ljubljano. Pristanek na ljubljanskem letališču v večernih urah.

Cena: 1.750 € €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

CENA na OSEBO pri najmanj 15 potnikih: 1.750 €

Za prijave do 31. 12. 2021 POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE 50 € na osebo.                          

Cena na osebo vključuje: navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne  pristojbine, ki na dan 18. 10. 2021 znašajo 212 €, 9 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*, prvi dan jutranja nastanitev v hotelu, 2 kosili in 6 večerij po programu, oglede in vstopnine po programu, pokušnjo vin v Kvareliju in Tsinandaliju, vožnjo z džipi v Svanetiju, slovensko spremstvo in lokalno vodenje, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje storitev po posebnih naročilih, napitnin.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi): enoposteljna soba: 225 €.

Prijave sprejema Ruska dača Potovanja; zahtevajte prijavnico: potovanja@ruska-daca.si.  Ob prijavi je treba plačati 30 % cene, drugo najkasneje 21 dni pred odhodom.

Možno je mesečno odplačevanje: prvi obrok ob prijavi, zadnji najkasneje 21 dni pred odhodom.

Trenutno predviden vozni red letov po lokalnih časih:

13. 5. 2022: Ljubljana‒Istanbul 19.55−23.15                    22. 5. 2022: Batumi‒Istanbul 10.25-11.30

14. 5. 2022: Istanbul‒Tbilisi 01.20−04.35                         22. 5. 2022: Istanbul‒Ljubljana 17.50‒19.00                                       

Preberite več
Galerija