Ruska dača logo
KAPADOKIJA-baloni-naslovna

Mesečeva pokrajina Kapadokija

Neverjetna pokrajina. Posebna nastanitev v skalnem hotelu. Odlična hrana. Adrenalin. Vrhunsko vodenje.

Na »teambuilding« v edinstveno pokrajino, imenovano Mesečeva pokrajina Kapadokija, kjer so vulkani skozi čas s številnimi izbruhi pepela, kamenja in žlindre izravnali relief. Tektonski premiki, voda in veter so vulkanske sedimente razbrazdali v značilne fantastične oblike. Dežela pravljičnih dolin s kulturno dediščino zgodnjega krščanstva, danes pod zaščito Unesca, nudi neverjetna doživetja. Odlična hrana, nastanitev v »votlinah«, pogledi na pokrajino, kot da stojite na luni, morda tudi let z balonom … »Teambuliding«, kot ga še ni bilo.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒ISTANBUL‒KAPADOKIJA

POTOVANJE NA LUNO SE PRIČNE

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in odhod letala proti Istanbulu, nadaljevanje poleta v Kayseri. Enourna vožnja v Göreme, centralno naselje »mesečeve« pokrajine Kapadokije, nastanitev v hotelu. Večerja v restavraciji, prenočevanje.

2. dan: MESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA (GÖREME‒UCHISAR‒ZELVE)

IZ DOLINE V DOLINO; IZ ENE PRAVLJICE PROTI DRUGI

Zgodaj zjutraj je nebo nad Kapadokijo »pokrito« s številnimi baloni. Si ga boste ogledali s terase hotela? Po zajtrku ogledi nenavadne pokrajine, ki jo je oblikovala erozija vulkanskih kamnin: v skale vklesani samostani pri kraju Göreme, nenavadna vas Uçhisar, ki je bila vklesana kar v hrib, po kosilu pa še »vilinski dimniki« v Çavuşinu in rdečkasta dolina Zelve. Večerjali boste v restavraciji v vasici Göreme. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: MESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA (DERINKUYU‒SOTESKA SOGANLI‒AVANOS)

NAD KAPADOKIJO, POD NJO IN KOSILO V SADOVNJAKU, ZVEČER PA V TRANS …

Zgodnje vstajanje in jutranji ogled Kapadokije iz balona. Vrnitev v hotel. Po zajtrku vožnja v Derinkuyu, kjer se boste spustili v podzemno mesto, ki je v osmih nadstropjih zagotavljalo varnost prebivalstvu. Od tam se boste odpeljali v sotesko Soganli, kjer boste imeli kosilo v sadovnjaku. Vožnja mimo mesta Ürgüp in rožnatih kamnin do Avanosa, kjer boste ob Rdeči reki spili popoldansko kavo. Večerja v Göremeju.  Morda si boste zvečer želeli ogledati še predstavo mističnih plesočih dervišev. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: KAPADOKIJA‒ISTANBUL‒LJUBLJANA

KARAVANSARAY SE PREDSATAVI

Zjutraj se vam ne bo posebej mudilo na zajtrk. Potem boste zapustili hotel, se ustavili pri velikem in lepo obnovljenem 800 let starem karavanseraju Sarihan in nadaljevali pot na letališče v Kayseriju, od koder boste popoldne poleteli proti Istanbulu, od tam pa proti Ljubljani, kjer boste pristali v večernih urah.

Preberite več
Galerija