Ruska dača logo

Ruska pravljica

Končno, med vsemi potovanji še Rusija. No ja, ne ravno cela Rusija, ampak res izjemen izbor s katerim se dežela najlepše predstavi.

Nekako mi obisk Moskve nikoli ni predstavljal ene prvih prioritet »what to see«. In potem se je zgodilo programsko vabilo Ruske dače. Moskva, Sankt Peterburg in vse vmes. To bi pa že bilo nekaj! Kakšno draž pa je povzročilo še dejstvo, da bo potovanje vodil Aleš! Gremo.

Zelo dobra je bila odločitev za pozno večerni ogled Kremlja in najlepših postaj podzemne železnice v Moskvi (brez gneče) in absolutno predstave moskovskega cirkusa in Labodjega jezera v Mariinskem gledališču. To so bile češnjice na torti.
Plovba po Volgi, kanalih in jezerih je bila pravi dopust brez stresa. Za nas so izjemno dobro poskrbeli na najboljši ladji M. Rostropovič. Ravno prav zabave, dnevnih izletov in odlične hrane.

Kot se je izkazalo, imajo v Ruski dači tudi dober vpliv na vreme. Kljub ne najbolj zaželeni prognozi, je vreme bilo ravno prava podpora programu potovanja.

V desetih dneh se je skozi Aleševo predstavo sestavila ruska zgodovina. Seveda pozabiš vse podrobnosti kmalu po povratku domov. Vendar se kar naenkrat vse smiselno sestavi ob branju literature z rusko tematiko ali ogledu tematskih oddaj. Kako je življenje lahko zanimivo!

Pika