Ruska dača logo
SRBIJA-Belgrade-cityscape-from-the-Sava-river-in-Serbia-in-a-beautiful-summer-day

Beograjska nostalgija in šarm

Beograd - mesto bogate kulture, zgodovine in naroda. Za nekatere bo doživetje morda nostalgično, za druge nekaj novega in povsem drugačnega. Navdušili vas bodo posebni šarm ljudi, gostoljubnost in odlična hrana. 2 dni, odhod možen vsak dan.

Beograd ponuja nenavadni mozaik bogate kulture, zgodovine, naroda. Za nekatere bo doživetje nostalgično, za druge nekaj novega, drugačnega. Vsakogar pa navduši prav posebni šarm ljudi, gostoljubnost in odlična hrana.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒BEOGRAD

BEOGRAD SE PREDSTAVI

Ponoči odhod avtobusa iz Ljubljane in vožnja po avtocesti mimo Slavonskega broda do Beograda. Dopoldne prihod v Beograd in panoramski avtobusni ogled srbske prestolnice: center Sava v Novem Beogradu, stadion JNA in Marakano, hram Sv. Save, nekdanja zvezna skupščina SFRJ, Kalemegdan z Beograjsko trdnjavo, od koder je prelep pogled na sotočje Save in Donave. Sprehodili se boste po Knez Mihajlovi, mimo Saborne cerkve in rezidence kneginje Ljubice do trga Republike. Nastanitev v hotelu. Zvečer odhod na Skadarlijo in večerja z glasbo v eni znanih restavracij. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: BEOGRAD‒LJUBLJANA

DEDINJE IN AVALA

Po zajtrku vožnja na Avalo in ogled Meštrovičevega spomenika Neznanemu vojaku iz prve svetovne vojne, ki je narejen v obliki mavzoleja z osmimi kariatidami, ki uprizarjajo ženske v nošah vseh nekdanjih jugoslovanskih narodov. Lahko se boste tudi povzpeli na obnovljen telekomunikacijski stolp (204,5 m). Vožnja do Dedinja in ogled Hiše cvetja, kjer so hranjeni posmrtni ostanki Josipa Broza Tita in Jovanke Broz. Kosilo. Pozno popoldne vožnja proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Preberite več
Galerija