Ruska dača logo
HALLSTATT-Hallstatt-village-on-Hallstatter-lake-in-Austrian-Alps,-Salzkammergut-region,-Hallstatt,-Austria

Hallstatt z rudnikom soli in Wolfgangsee

Manjša skupine po dogovoru. Odličen 'teambuilding'. Slovensko vodenje. Program spremenimo in dopolnimo glede na želje skupine. Možnost priprave 2-dnevnega programa.

Zgodba o Sisi v Bad Icshlu, modrina alpskega jezera in belo zlato

Halštatsko jezero je le eno številnih »modrih očes« v gorati alpski pokrajini, kjer so v davni preteklosti stali mogočni ledeniki. Najdbe predzgodovinskih grobov in starih solnih rudnikov so vzbudile pozornost Unesca, ki je območje leta 1997 zapisal v svetovno dediščino. Fascinantni zgodovini vse od starejše kamene dobe, t. i. halštatske dobe iz časa od 9. do 6. stoletja pred našim štetjem »prištejemo« izjemno pokrajino in »dobimo seštevek« nepozabnega dneva v idilični alpski pokrajini.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

PROGRAM poslovnega druženja:

1.dan

Zjutraj (pribl. 6.00) odhod iz Ljubljane in vožnja s krajšimi postanki do Hallstatta, slikovitega mesteca ob istoimenskem jezeru. Z vzpenjačo se boste povzpeli na hrib nad mestom in obiskali najstarejši rudnik soli na svetu. Zabavno  doživetje, ko se boste oblekli v zaščitne rudarske obleke in se z rudniškim vozom zapeljali globoko pod površje. Peš skozi rove in še spust (verjetno po toboganu) do podzemnega slanega jezera. Vrnitev na površje in pogled navzdol proti jezeru, kamor vodi tudi cikcakasta pot, po kateri so nekoč sol tovorili v koših iz živalskih kož. V mestecu Hallstatt se boste lahko sprehodili po obali, zavili v trgovinice z izdelki iz naravne kamene soli, morda se celo popeljali po jezer

Popoldne se boste lahko odpravili ali proti jezeru Wolfgangsee in se z zobato železnico povzpeli na Schafberg na višino 1783 m in z razgledne točke občudovali številna modra gorska očesa v alpskih kotanjah. Ali pa se boste iz Hallsatta raje odpeljali proti mestecu Bad Ischl in se v Kaiservilli predali življenski zgodbi Elizabete Bavarske, avstrijske cesarice in madžarske kraljice, žene cesarja Franca Jožefa I, znane pod imenom Sissi. Zvečer vrnitev v Slovenijo.

Preberite več
Galerija