Ruska dača logo
Peterburg-detalj

Njegovo Veličanstvo Sankt Peterburg

Za ljubitelje zgodovine, umetnosti in kulture. Odkrijte skrite kotičke, zgodovinske znamenitosti in kulturne presežke Sankt Peterburga. Odlično slovensko vodenje.

Potovanje zahteva vizo
Viza
Vizum potreben

Potovalna pravljica, ki bo odkrila skrite kotičke, zgodovinske in kulturne presežke najbolj evropskega in svetovljanskega  mesta, Petrograda, Leningrada, danes Sankt Peterburga oziroma “Pitra”, kot ga domačini ljubkovalno imenujejo.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan: LJUBLJANA‒SANKT PETERBURG (Санкт-Петербyрг)

PRIHOD V MESTO PETRA VELIKEGA

Zjutraj odhod letala z ljubljanskega ali enega bližnjih letališč in let proti Sankt Peterburgu. Po pristanku prevoz v mesto in panoramski avtobusni ogled mesta ob rekah Nevi in Mojki: mimo številnih mostov, ki vežejo bregove mesta, ob obalah pa veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin: mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo. Nastanitev hotelu. Večerja. V hotelu ali restavraciji. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: SANKT PETERBURG

PALAČE, CERKVE, MUZEJI, MOSTOVI IN BOGASTVO ERMITAŽA

Po zajtrku vožnja do Zajčjega otoka in obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II in njegova družina. Nato si boste lahko ogledali muzej Kunstkamera, ki ga je pred več kot 300 leti dal zgraditi na nabrežju reke Neve car Peter Veliki. Muzej ponuja edinstveno etnološko in antropološko zbirko. Po ogledu se bo verjetno prileglo lahko kosilo. Popoldne si boste ogledali imenitno Izakovo katedralo, ki jo pokriva že od daleč vidna kupola. Ogledali si boste tudi zbirko umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu v nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Po želji večerja in prenočevanje v hotelu.

3.dan: SANKT PETERBURG

DRAGULJAR FABERGE, PO REKI NEVI IN ZVEČER NA BALET ali PA DAN PO VAŠIH ŽELJAH

Po zajtrku ogled muzeja draguljev Faberge in vožnja po kanalih »severnih Benetk«. Lahko rusko kosilo in prosto za samostojne oglede. Lahko pa si boste ogledali še bogato palačo Stroganov, ki je po zunanjosti odličen primer poznega baroka, znotraj pa obiskovalcu razkrije vpogled v aristokratsko rusko življenje v 18. stoletju. Zanimiv je tudi akvatorij (model) mesta ali pa se boste odpravili do Cerkve Blažene krvi. Izbira, kako preživeti popoldne v mestu mest, je vaša. Tudi ruski cirkus je posebna umetnost; lahko se odločite za ogled predstave. Vas bo zamikal večer v imenitnem Aleksandrinskem gledališču z ogledom baletne predstave Labodje jezero ali katere druge ruske mojstrovine na odru v Sankt Peterburgu? Zares posebno doživetje. Vrnitev v hotel, prenočevanje

4. dan: SANKT PETERBURG¬‒LJUBLJANA

PARKI IN VODOMETI V PETERHOFU in KATARININ DVOREC Z JANTARNO SOBO

Po zajtrku vožnja v Peterhof, ki ga je ob morju nekaj kilometrov izven mesta dal postaviti car Peter Veliki. Ogled parka in znamenitih vodometov. Po ogledu nadaljevanje poti z avtobusom v bližnji Puškin (nekdanje Carskoje Selo), kosilo in ogled veličastnega Katarininega dvorca in parka. Pozno popoldne prevoz na letališče in let v Ljubljano oziroma na eno bližnjih letališč.

Preberite več
Galerija