Ruska dača logo

Potopisi

Potopis: GRUZIJA

Potopis o Gruziji vas bo popeljal skozi stare prestolnice, po gorskih cestah do dolin pod kavkaškimi gorami, do Stalinovega rojstnega kraja in vse do v skale vklesanih samostanov.

Preberite več

Potopis: VOLGA

Potopis o Volgi vam bo približal prostranost in lepoto Rusije, doživeto med potovanjem po reki Volgi vse od Moskve do Sankt Peterburga.

Preberite več

Potopis: OMAN

Doživite Oman skozi potopis Klemena Kraigherja Mišiča. Prepustite se prekrasnim puščavam z oazami miru, morju, čudovitim goram z mezopotamskimi grobnicami in kanjoni.

Preberite več

Potopis: ISTANBUL

Pridružite se nam, soustvarjajte nove potovalne zgodbe z Rusko dačo v Istanbulu – mestu kontrastov, tisočerih minaretov in neštetih že napisanih zgodb.

Preberite več

Turška kava ali čaj?

Ko se odločimo za pot v Turčijo, »deželo turške kave«, pričakujemo odlično kavo. Morda boste raje naročili čaj, tisti pravi turški ...

Preberite več

Turški hamam

Hamam ali javno kopališče so poznali že Rimljani. Osebna higiena je bila že takrat zelo pomembna. Kopališča so služila tudi za druženje, užitke in zabavo.

Preberite več

Rokselana - rdečelaska, ki je razvnela srce Sulejmana Veličastnega

Rokselana je bila priležnica v haremu Sulejmana Veličastnega, Ta se je vanjo tako zaljubil, da se je z njo tudi poročil. Bila je zelo inteligenta, politično vplivna kontraverzna ženska.

Preberite več

Sankt Peterburg in Peter I. Veliki

Sankt Petersburg je mesto, ki ga je leta 1703 ukazal zgraditi Peter Veliki, car Rusije. S tem je Rusija dobila pomorsko pot v Evropo in prekrasno mesto, ki je bilo prestolnica Rusije vse do oktoberske revolucije leta 1917.

Preberite več

Rodbina Romanov

Rodbina Romanov je družina, ki je neprekinjeno vladala Ruskemu imperiju celih 300 let. Njena zgodovina je zanimiva, bogata, polna izjemnih voditeljev, kot sta bila Peter Veliki in Katarina Velika. Njen tragični konec z usmrtitvijo celotne družine takratnega carja Nikolaja II leta 1918, je prinesla ruska oktoberska revolucija, ki je za vedno spremenila podobo Rusije.

Preberite več